Bandenservice

Bandenservice

_________

Uw autobanden zijn belangrijker dan u denkt. Uw banden zijn namelijk het enige contact tussen uw auto en het wegdek. Wij zorgen voor de juiste basis. Voor elke auto plaatsen wij de meest geschikte autoband. Dit doen wij het hele jaar door. Laat tevens uw autobanden regelmatig controleren. Hiervoor bent u te allen tijde welkom in onze werkplaats. Wij kunnen de bandenspanning meten, het profiel controleren en de staat van de banden beoordelen.

Veilig op weg betekent ook het tijdig wisselen van zomer- naar winterbanden (en vice versa). Winterbanden hebben een grover profiel, waardoor ze meer grip hebben op gladde wegen. Als de temperaturen richting vriespunt gaan, zijn winterbanden een echte aanrader. Zomerbanden zijn juist zeer geschikt voor wat drogere tijden. Warmere temperaturen stellen namelijk andere eisen.

Wanneer banden wisselen?

Vaak wachten mensen net even te lang als ze hun autobanden willen omwisselen. Op het moment dat het bijvoorbeeld gaat ijzelen of sneeuwen, komt u er ineens achter dat u nog op zomerbanden rijdt. Houd daarom de algemene stelregel aan: winterbanden werken beter dan zomerbanden als dat de temperatuur lager wordt is dan 7 graden. Houd dus vooral de buitentemperatuur in de gaten en laat het niet afhangen van sneeuw en gladheid.

Is het weer tijd voor uw bandenwissel? Plan dan direct online een afspraak in voor uw bandenwissel. Beschikt u over winter- en zomerbanden? Laat de banden die uit het seizoen zijn dan bij ons opslaan. Zo bent u ervan verzekerd dat ze veilig en droog staan.